IŞIK HIZINDA ADALET

IŞIK HIZINDA ADALET

“Başlıktaki saptama Türkiye için geçerli olamaz!” diyecekler fena halde yanılmış olurlar…

EÜ Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Rennan PEKÜNLÜ hızlı adalet ve onun sonucunda ortaya çıkması olası yaptırımla ilk yüzleşen TC yurttaşı olmaya aday gibi görünüyor. Suçu sabit! TC Anayasasına uygun davranmak. Bu olay da göstermekte ki; post modern çağda günün gereksinimlerine yanıt vermeyen yasa ve kurallar yenileri oluşturulmadan yok sayılabilirler. Eskisinin varlığında olası yenisinin hükümleri geçerli kılınabilir. Baş döndüren bu hıza ayak uydurmak hiç de kolay değil!

Rennan PEKÜNLÜ hakkında anayasa gereğince durumu saptamış olduğu için (elbette eğitim hakkını engelleme suçlamasıyla) dava açılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti adliye tarihine geçecek çabuklukta verilen kararla Pekünlü hoca 2 yıl 1 ay ertelemesiz hapis cezasına çarptırılmıştı. Basına yansıyan haberlerden anlaşıldığı kadarıyla göre adalet hızını alamamış! Bu kez Yargıtay Savcılığı yerel mahkeme kararının onanması yönünde görüş bildirmiş.

Kıssadan hisse!

Hiç kimseye anayasa, yasalar ve kurallardan ayrılın öğüdü veremem! Ama, hiç olmazsa o yasaların ve kuralların güncel koşullara göre durumunu göz önünde tutun dersem ne demek istediğim anlaşılacaktır!

Son söz : Dikkat Anayasa’ya uymak suç olabilir!

Ceyhun BALCI, 15.02.2013

Yorum bırakın