ATATÜRK, CHE, CASTRO, ERNESTO GOMEZ ABASCAL VE BİR EMPERYALİST SEVİCİSİ

 

Devlet adamıysanız hiç olmazsa diplomatik ve nazik olacaksınız!
Darbeyi izleyen günlerde bizim şaşkınlardan birisi FG için, “darbe başarılı olsaydı Humeyni gibi dönecekti ülkeye” diyebilecek kadar kendinden geçmişti. İran yüzyıllardır sınır sorunu yaşamadığımız bir komşu ülke. İçinizden geçse bile Humeyni-FG benzetmesi yapmamalısınız! Hiç olmazsa komşuyla dengeli ilişki adına dilinizi tutmalısınız.
TBMM Başkanı da gaf yapanlar kervanına katıldı. Daha önce de Anayasa’da Atatürk’e gerek yok demişti. Onu söyleyen dudakların Che’ye eşkıya demesine şaşırmamak gerekirdi.
Küba’yı ziyaret eden Türklerin göz ardı etmedikleri bir şey varsa o da Havana’daki Atatürk Anıtı’nı ziyaret etmek olmaya başladı. Küba devrimcilerinin Anadolu devrimcisini baş tacı etmelerinde de şaşılacak durum yok.

Havana’da Atatürk Anıtı

Emekli Büyükelçi Bilâl ŞİMŞİR’den öğrenmiştim. Şimşir, Küba’yı kapsayan bölgede görevliyken Castro’nun kendisinden Nutuk’u istettiğini ve kendisinin de bu isteği zevkle yerine getirdiğini.

Emekli Büyükelçi Bilal ŞİMŞİR ve Nutuk

Küba’nın iki önceki Ankara Büyükelçisi Ernesto Gomez ABASCAL’in diplomat olmasının yanı sıra yazarlık yeteneği olduğunu da biliyoruz. “Havana’da Türk Tutkusu” kitabında Nazım Hikmet’in dedesinin öyküsünü yazmış olması bölgeye ve Türkiye’ye ilgisini gösterir.

9789752895768Abascal’in Nazım Hikmet’in dedesinin öyküsünü anlattığı kitabı

casals

Küba’nın şimdiki Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals (ortadaki) İzmir Tabip Odası’nda

Şimdiki Büyükelçi Casals haklı olarak sitem ediyor. Şu sözleri anlayan için çok ağır! “Bize düşmanımız bile bunu söylemedi. Son derece diplomatik ve nazik!

esteban

Hem Atatürk, hem Che ve hem de Castro’nun elleri silah tutmuştur. Ama, ne Atatürk ne de Che ve Castro ülkeleri için mücadele ederken ellerindeki silahları halklarına ve masum insanlara doğrultmamışlardır. Yalnızca emperyalistler ve işgalciler bulunmuştur silahlarının hedefinde. Oysa, Türkiye’de Altıncı Filo Defol diye gösteri yapan gençlere şimdiki TBMM Başkanı’nın kuşağından kimilerinin yaptıkları belleklerden silinmiş değildir.

Yaşayan ve ölmeyen efsaneler : Castro ve Che

Atatürk’ü Anayasa’dan silmek gerek diyen, Che’ye ve dolayısı ile de yaşayan efsane Castro’ya eşkıya diyebilen bir bilinç yoksununa “emperyalist sevicisi” unvanı vermek bilmem fazla gelir mi?

Az geleceği kesindir de…

ATATÜRK, CHE, CASTRO, ERNESTO GOMEZ ABASCAL VE BİR EMPERYALİST SEVİCİSİ” için bir yorum

Yorum bırakın